Uw taal: Nederlands
Uw taal:

Uw winkelmandje is leeg.

U hebt geen artikels om te vergelijken.

bordeaux primeurs 2016Stéphane Derenoncourt: 2016 is een mirakel. Als een droevige film met een happy ending. Een jaar dat onmogelijk, zeer regenachtig begon. Catastrofaal voor de wijnbouw, met bovendien de druk van mogelijke ziektes. Begin juni ziet het er iets beter uit en kan de bloei op gang komen, zeer compact. Einde juni wordt het dan eindelijk mooi weer, tot aan de oogst. De rijping verloopt langzaam, wat zorgt voor een mooi zuurtegehalte, want er is grote afwisseling tussen de warme dagen en koele nachten. Na een lange periode van droogte, valt er dan wat neerslag. Daardoor deblokkeert de stop van de groei, die te wijten was aan overmatig watertekort. Het is een magisch jaar voor een wijnboer. Hij kan kiezen wat hij wilt, dankzij de ruime oogstperiode: alles vroeg plukken om frisse wijnen te maken, of laat plukken voor rijpere wijnen. 2016 is een interessant jaar om de châteaus te beoordelen op stijl. Dat gebeurt zelden. Over het algemeen ondergaat men de jaargangen, men oogst omdat men moet. De wijnen van 2016 hebben een mooie rijpheid, aciditeit en alcoholgehalte (niet te veel). Als we de temperatuur van het jaar in zijn geheel bekijken, is dit het koudste jaar van de laatste twintig jaar. We hebben hier een heel rijp, maar ook een erg koud jaar.”Verkoopsvoorwaarden Primeur 2015


Aankoop mogelijk enkel per vermelde verpakkingseenheid (6 of 12 flessen). Indien u andere verpakkingen wenst, gelieve dit te verduidelijken bij de bestelling (opgepast: toeslag voorzien). Geen wijziging na de bestelling mogelijk.
U kan bestellen via +32(0)11 23 06 10, via het formulier http://bit.ly/primeurs2016 of per fax +32 11 21 07 74. De prijzen staan vermeld zonder en met BTW (21%). Prijzen en aanbod geldig tot 30-06-2017 behoudens tussentijdse of definitieve uitputting. Betaling: 15 dagen na factuurdatum. Uw betaling van de factuur geldt als orderbevestiging. Bij niet betaling op vervaldag zal Wijnmakelaarsunie de primeuraankoop in kwestie annuleren via toezending van een kredietnota. Bij eventuele verhoging van accijnzen of andere taksen via overheidsbeslissing vóór aankomst van de wijnen worden deze doorgerekend bij levering. De wijnen worden u toegeleverd zodra alle Châteaux in ons magazijn zijn toegekomen (voorjaar 2019). Levering is gratis binnen België voor alle primeurorders boven 500€ ex BTW. Voor alle orders beneden 500€ excl. BTW rekenen wij een administratie- en leveringskost aan van 25€ (BTW incl).